Košická zastávka Vibe Festivalu ukázala, čo vie východ ponúknuť v rámci fashion a kultúry.

Vibe Festival sa pomaly ale isto stáva epicentrom slovenskej street-fashion scény. Toto tvrdenie bolo ešte viac pravdou minulý týždeň v Košiciach, kde sme mali možnosť vidieť čo všetko v skutočnosti patrí do skupiny “street fashion”. Spoiler alert: nie sú to iba handry.

Artesia

Víkend pod vedním @dorota.cicatko odštartovala Artesia so všetkým, čo by milovník street kultúry mohol chcieť. Začala Swapom, kde si účastníci mohli povymieňať oblečenie a odísť z eventu s úplne novým fitom. Tieto aktivity sú mega dôležité, pretože umožňujú kúskom predĺžiť si životnosť aj po tom, čo pôvodný majiteľ pre nich už nemá miesto v šatníku.

A Swap bol iba začiatok. Artesia toho ponúkla znovu brutálne veľa: umelecké výstavy, obrazy na predaj, ambient zónu… Boleli ma nohy ešte pred tým, než vôbec začal hlavný program.

Fashion

Ak si si naopak skôr prišiel zaobstarať nové kúsky, v hlavnej hale bolo toho na výber až-až. Na mieste samozrejme nechýbal stánok @cryformercy.eu so svojim community dropom určeným špeciálne pre príležitosť košického Vibeu. Vedľa mal stánok @olivermusinka so svojimi ikonickým brandingom.

Vedeli ste, že posledná Oliverová kolekcia bola inšpirovaná ikonickými filmami? Pri fotostene mi o tom v rýchlosti niečo povedal:

Týmto fashion zastúpenie na Vibe vôbec nekončí. Podobne ako aj minulé roky, aj teraz toho bola kopa. Zastavila sa aj @reby_lean, ktorú určite poznáš z minulých rokov a taktiež aj tohoročný freshman na Vibe: @messedupkid.s. Obaja tvoria kvalitné ručne šité kúsky.

Ak ti ani to nestačilo, mohol si sa pokojne ďalej rozbiť u resellerov @iampeterpit a @j_ficci. Boli vyzbrojený botami pre každý jeden fit v tvojom šatníku. Pre mňa osobne bol pridanou hodnotou talk medzi chalanmi na stagei, kde hovorili o svetlých a tmavých stránkach resellerstva. Ak sa chceš stať súčasťou scény, toto bol rozhovor práve pre teba.

Umenie

Ako som na začiatku spomínal, Vibe nie je iba o handrách. Dôkazom boli aj tatéri @deadrealsoon a @naraina.ink. Všetci sme sa už dávno rozbíjali pred stageom zatiaľ čo oni mali počas celého eventu plnku. Nabudúce radím všetkým sa objednať do predu.

Niečo na záver

Jednoznačne môžeme povedať, že košický Vibe bol úspechom. Heslom eventu bolo "Go slower, go deeper, go calmer", pretože práve to nám umožňuje prežiť aktuálny moment naplno. A ver mi, že naozaj bolo čo prežívať. Okrem vyčerpávajúceho zoznamu prvotriednych interpretov urobil taktiež ďalšiu výnimočnú vec: spojil kultúru. Spojil hudbu, spojil fashion, spojil kamarátov a spojil aj celý Vibe tím.

SUPPORT & PARTNERS
FOLLOW US


Zavolaj nám:
+421 948 44 12 12

Napíš nám:
info@vibefest.sk
© 2023 Galaxia Vibe Spectra s.r.o. , IČO: 52364267, so sídlom v Bratislave. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek použitie obsahu bez predchádzajúceho povolenia je zakázané.