VIBE sa stal terčom útokov a vzhľadom na dosiahnutý úspech sa to skôr alebo neskôr dalo očakávať! Už dávno niesme len letným festivalom. Hostíme tie najvačšie mená CZ/SK scény a snažíme s kolaborovať s najlepšími prestormi na Slovensku! Chystáme pre Vás naozaj veľa prekvapení no každý úspech ma aj tie temné stránky. Tentokrát v podobe resselingu...

Akcia v Ministry of Fun vyzerá na vonok ako každá jedna akcia s jediným rozdielom a tým je slovné spojenie SOLD-OUT!

Presne to primelo vynaliezavú časť fanúšikov nakúpiť lístky, ktoré sa neskôr snažia predávať so ziskom. Nič by na tom nebolo ak by sa jednalo o predaj no potom príde osoba, ktorá 1 lístok preda viackát prípadne lístok vôbec nevlastní a akýsi dizajn lístka posúva do predaja.

Vzhľadom na to, že v našom záujme je vychovávať a učiť Vás jednotlivým nástrahám rozhodli sme sa napísať o tomto probléme článok nástrahy resellingu, ktorý bude obsahovať jednoduché inštrukcie ako sa nenachytať a ochrániť tak svoje peniaze.

Často krát to hlavné je mať zdravý sedliacky rozum a o tom ostatom sa dozvieš v článku. Už pri príprave nového webu sme sa rozhodli lístky nahrávať do rozhrania čo najneskôr aby nedochádzalo k predávaniu lístkov.

Žial pri akcii v Banskej Bystrici sme to takto od začiatku nenastavili a každý, kto si lístok kúpil ho má nahraný v rozhraní VIBE účtu.

Čo robiť pri kúpe lístka z druhej ruky?

Ideálne to takto vôbec nerobiť. Je to stále riziko ak lístok kupujete od osoby, ktorú nepoznáte. V prípade ak ste tak učinili vyžadujte osobné stretnutie a podpísanie čestného prehlásenia, že Vám daná osoba lístok predala. Aby ste v prípade problemu mali doklad o kupe lístka od osoby XYZ. Neskôr, v prípade že ostanete oklamaný sa môžete otočiť na orgány činné v trestnom konaní.

Ako overím či je lístok originál?

Lístok môže byť originál, čo technicky vieme overiť, no je zbytočné overovať jeho originalitu pokiaľ nevlastníte konto, čo Vám rovnako nezaručuje, že lístok nebol predaný viac krát. Overenie jeho originality nezaručí vstup na akciu, nakoľko nevieme kolko krát bol lístok predaný.

Ako riešime situáciu my

 

Zhotovili sme systém, na základe ktorého vieme o pohybe danej osoby. Vieme kto daný lístok kupoval, na základe čoho vieme určit, kde celý problem začal.

Rovnako tak v prípade ak Vám lístok predala osoba a na vstupe vošla skôr ako vy, je jasné že sa jedná o scamera! Bohužial jedná sa o citlivé udaje a zákon o ochrane údajov nám zväzuje ruky, no sme plne súčinny a radi Vám pomôžeme.

Zároveň máme pripravených viacero vychytávok ako scamera dolapiť, no nechceme ich zverejňovať.

Čo nerobiť?

  

Rozhodne neširiť QR kód po sociálnych sieťach, v opačnom prípade postačí si vyhotoviť screen vášho QR kódu a v prípade ak sa na akciu dostaví scamer skôr ako vy tak je dnu!

Čo odporúčame?

 

Registrovať svoje číslo a email, aby ste vždy ako prvý dostali info o nových akciách VIBE vo vašom okolí a predišli tak problémom.

Ak som ostal oklamaný predajcom nepustíte ma na akciu?

 

Áno bohužial kapacita priestoru je jasne stanovená a my nemôžeme ohroziť bezpečnosť ludi vo vnútri klubu, za ktorých ako organizátor nesieme zodpovednosť.

Čo robiť ak nemám lístok?

 

Smeruj sa na našu komunitu ktorú máme na discorde kde informujeme o ďalších voľných lístkoch. V žiadnom prípade nekupujte lístky od cudzej osoby, a ak áno tak na základe informácii hore.

V sérii článkov ako na VIBE budeme pokračovať už po festivale.

Ďalšie informácie sledujte na našich sociálnych sieťach

Instagram Discord